Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του CYS και εκπροσώπων του ΣΠΟΛΜΗΚ

Τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024, μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) για συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του CYS και εκπροσώπων του ΣΠΟΛΜΗΚ. Τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης εκπροσώπησε ο Διευθυντής Τυποποίησης, κ. Πάμπος Καμμάς και η αρμόδια Λειτουργός Τυποποίησης του κατασκευαστικού τομέα και δομικών προϊόντων και τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΣΠΟΛΜΗΚ, κ. Κυριάκος Τσιουπανής και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Ο τομέας της Πολιτικής Μηχανικής αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της βιομηχανίας στην Κύπρο και ταυτόχρονα σημαντικό μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Τυποποίησης στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα και ως εκ τούτου ο ρυθμός εκπόνησης σχετικών προτύπων παρουσιάζει συνεχώς αυξητική πορεία. Παράλληλα, έγινε αναφορά σε θέματα κυκλικής οικονομίας και διαχείρισης αποβλήτων στον κατασκευαστικό τομέα, καθώς και στην έκδοση της 2ης γενιάς Ευρωκωδίκων.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Διευθυντής Τυποποίησης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΟΛΜΗΚ για την εποικοδομητική συνάντηση που είχε ως αποτέλεσμα την από κοινού δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας για παραγωγική συνεργασία, μέσω υπογραφής Πλαισίου Συνεργασίας, με γνώμονα την παροχή της απαραίτητης στήριξης και καθοδήγησης προς τους επαγγελματίες Πολιτικούς Μηχανικούς.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε όπως ξεκινήσει τακτική στοχευμένη επικοινωνία και εφαρμοστεί πλάνο δράσεων, όπως η διεύρυνση της ενεργού συμμετοχής μελών του ΣΠΟΛΜΗΚ σε Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, η προώθηση προτύπων μέσω της εκπαίδευσης των Μηχανικών και η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.