Προκήρυξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα – «Παραδοσιακοί οικισμοί, γειτονιές και δρομάκια της Κύπρου»

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Λευκωσίας – Κερύνειας
του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ)

προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα:
«Παραδοσιακοί Οικισμοί, Γειτονιές και Δρομάκια της Κύπρου»

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη στήριξη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ), του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητήριου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.).

Η Κύπρος είναι μια χώρα με σπουδαία ιστορία. Σε πολλές περιοχές της ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου, μπορεί κάποιος να μαρτυρήσει οικισμούς που υπήρχαν στο νησί από αρχαιοτάτων χρόνων καθώς επίσης παραδοσιακά σοκάκια και γειτονιές.

Στόχος του Διαγωνισμού Φωτογραφίας είναι η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και η προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών του νησιού και της εξέλιξης αυτών διά μέσου των αιώνων. Παράλληλα, στόχος είναι να προβληθούν οι γειτονιές, τα παραδοσιακά και χαρακτηριστικά δρομάκια του νησιού που παρατηρούνται τόσο στις πόλεις αλλά και στα χωριά της Κύπρου. Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού, θα εκτεθούν σε μελλοντική εκδήλωση του Συλλόγου μας. Επίσης, οι φωτογραφίες που θα βραβευτούν θα κοσμήσουν το ημερολόγιο του 2025 που θα εκδώσει ο Σύλλογος μας.     

Ο Διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλα τα πρόσωπα (ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, φοιτητές, μαθητές, κ.α.) και διεξάγεται με τους πιο κάτω όρους.

Για την Προκήρυξη του Διαγωνισμού Φωτογραφίας και Δήλωση Συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Ημερομηνία Υποβολής Προτάσεων: Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2024 (12 το μεσημέρι)